Friday, January 18, 2013

Recap 2012


Assalam and hi semua. Yeah, I know, it has been a long timekan. How are you? Alhamdulillah, I am doing great. Tak sangka dah 2013. Time flies really fast.

So, many things happened in 2012. Lets have a look.

1. Umrah.
Alhamdulillah, umrah is one of things that I wanted to do sooo badly. Umrah ini kira the MAIN highlight for 2012. I am so glad that Allah actually gave me the opportunity to go there. insyaAllah nak sangat buat lagi,if possible with my beloved family and more importantly nak pergi Hajj juga!

Oh watch this video. It's recap of my umrah. Credit to Farah Asyikin.
*Oh please scroll to the right and just click the video. I really have no idea on how to make it smaller version.*

Hehe Time Saei Dok Gatal Tangkap Gambar.

2. New sister.
Oh yes. Alhamdulillah. I got a new sister in law last 22nd December. Tak sangka abang sendiri dah kahwin and insyaAllah I am next in line. Haha. Semoga Allah permudahkan urusan dalam mempertemukan saya dengan jodoh yang Dia pilih. Ameen. :)

So, actually I went back to Malaysia during my winter break.

3. Pass Exam.
Alhamdulillah, I have to say my third year was quite hectic. I actually do not know how I cope with it. Allah tolong. Had two hospital rotations outside London back to back for 6 months, in between pergi Umrah. Towards my final exam, moved out from my hall since some refurbishment took place for Olympic 2012.

Meet my most favourite flatmates for 2 years. A day before my exam.

4.New people.
Alhamdulillah, I am so glad that I met two nice people who actually adore me like their own daughter especially when my parents are far away back in Malaysia. Alhamdulillah, alhamdulillah, alhamdulillah. Thank you Allah for letting me to meet them. Semoga Allah memelihara dan meredhai hubungan terbina ini. Ameen.
   One of them bought me food :)

                                      Here's the other one. :)

5. Projek Kalsom
Alhamdulillah, basically, Projek Kalsom is a motivational programme for students who have excelled in their studies but come form less fortunate backgrounds. So, alhamdulillah, did my best to help them out, met so many nice people and had a very wonderful holiday with my very bestfriend, Feefa Malek. :)

                                                   Our last day in Miri, Sarawak :)

I seriously thought I have a lot to talk about tapi for this particular post, I managed to recall only 5 of them. Tapi tak apa. Its okay. Yang ini yang stand out dalam banyak banyak perkara. 

Hidup ini tak selalunya indah. Saya pun ada hari yang saya menangis, saya marah, saya benci. saya sedih. Tapi kalau tulis posts or statuses, tak cerita sangat bab bab itu. Sebab kalau boleh bab yang macam itu biarlah rahsia antara saya dengan Allah saja. :P Eceh.

Tapikan, sebenarnya, dalam hidup ini, tak kisahlah apa berlakukan. Yang kita kena kisah sebenar benarnya adalah apa yang kita ambil hikmah daripada setiap kejadian yang berlaku. How we actually respond and deal with situation yang Allah dah takdirkan untuk kita. Kita nak jadi marah or tenang, redha and bersyukur.

Kadang kadang bila rasa marah mengenai sesuatu, try tanya balik diri kita. Sebenarnya kita nak marah siapa? Kita nak blame siapa? Nak blame orang A or orang B or orang C? or sebenarnya kita nak marah and blame Allah? Sebab at the end of the day, Allah yang takdirkan kejadian itu berlaku kan. 

Inilah monolog dalaman yang selalu sangat berlaku untuk menasihatkan diri apabile things do not go as what I have planned. In short, as a reminder to myself, we can plan but remember Allah is the best planner. So, do not get upset when things do not go on our way but make lots dua may Allah make us strong and make us much closer to Him. Ameen.

Ops, what is my new year resolution? I actually havent thought about it properly but I really hope I could make new resolutions not only every new year but every new day too! insyaAllah. What's urs? :D

Take care!